Fortuna Sittard haalt Van Ottele en gaat snijden

Reacties

Fortuna Sittard is een driejarig contract overeengekomen met Syb van Ottele (22). De centrale verdediger, ook inzetbaar als controlerende middenvelder, komt transfervrij over van SC Heerenveen. Voor de Friese club kwam hij het afgelopen seizoen tot 26 optredens in de Eredivisie, waarvan vijftien als basisspeler.

Fortuna Sittard haalt Van Ottele en gaat snijden

Nijmegenaar Van Ottele werd opgeleid bij NEC. Als jeugdinternational was hij onder meer onderdeel van het Nederlands elftal Onder-17 dat in 2019 Europees kampioen werd in Ierland. In januari 2021 maakte hij na negen optredens in de hoofdmacht van NEC de overstap naar SC Heerenveen. Voor die club kwam hij tot 59 wedstrijden.

Fortuna blijft voorlopig nog wel even op zoek naar spelers uit de transfervrije categorie, aangezien de club ook deze zomer moet snijden in het spelersbudget. Daardoor waren de Sittardenaren niet in staat optie in het contract met Iñigo Córdoba (27) te lichten. De Spaanse linksbuiten is inmiddels op zoek naar een nieuwe club in zijn geboorteland.

Financiële armslag
Fortuna kan wat meer financiële armslag verkrijgen met een lucratieve verkoop. Rodrigo Guth (23) komt daarvoor het meest in aanmerking. Er is de voorbije periode geïnformeerd naar de Braziliaanse centrale verdediger, maar daarbij zat vooralsnog geen club die de door Fortuna verlangde transfersom wil neerleggen.

De Limburgse Eredivisionist zal naar verwachting spoedig afscheid nemen van linksback Remy Vita (23), die op huurbasis naar Frankrijk lijkt terug te keren. Michael Verrips (27) weet inmiddels ook dat er bij Fortuna weinig perspectief voor hem resteert. Club en doelman mikken op een transfer.

Spelersprofiel

S. van Ottele


Geboortedatum:
2 februari 2002
Leeftijd:
22
Geboorteplaats:
Nijmegen
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,85 m
Gewicht:
80 kg
Huidige club:
Fortuna Sittard
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.