Fortuna Sittard heeft 'mooiste prijs van het seizoen'

Fortuna Sittard reageerde dolgelukkig nadat de rechter woensdagochtend had bepaald dat de KNVB de Limburgse club ook komend seizoen moet toelaten tot de Jupiler League.

Fortuna Sittard heeft 'mooiste prijs van het seizoen'

'MVV heeft dit jaar een geweldige sponsor gekregen, VVV is kampioen geworden en Roda JC heeft zich gehandhaafd. Maar Fortuna heeft de allermooiste prijs van het seizoen te pakken', jubelde voorzitter Will Meijers van de stichting Trots op Fortuna, de groep sponsors en fans die de laatste weken de schulden van de Limburgse club saneerde, in het Limburgs Dagblad.

De rechter dreigt de KNVB een dwangsom op te leggen indien de bond weigert Fortuna komend seizoen te laten deelnemen aan de Jupiler League. Per duel zou de KNVB honderdduizend euro moeten betalen, oplopend tot een maximum van twee miljoen euro.

'We mogen hiervan eventjes genieten', vervolgde Meijers op de website van Fortuna. 'Maar nu begint het natuurlijk pas echt.' De club uit Sittard moet naarstig speuren naar spelers voor het komende seizoen, legde Meijers uit aan NOS Teletekst. 'We zoeken nog wel zestien spelers.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen