Fortuna wint ook tweede wedstrijd en overnacht als koploper

Reacties

Fortuna Sittard heeft vrijdagavond overtuigend afgerekend met Almere City: 3-0. Teletekstpagina 819 zal vanavond bovengemiddeld vaak worden geraadpleegd in Sittard en omstreken: door de tweede zege op rij overnacht de ploeg van Danny Buijs als koploper van de Eredivisie.

Fortuna wint ook tweede wedstrijd en overnacht als koploper
© Pro Shots
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard
3 - 0
Almere City FC
Almere City FC

Halverwege de eerste helft nam Fortuna de leiding via Alen Halilovic, de Kroaat die vorige week ook al scoorde. De Limburgse formatie verdiende de voorsprong: Fortuna deelde de lakens uit, het team van Hedwiges Maduro stelde daar amper wat tegenover. Toen was Thomas Robinet al naar de kant gegaan: de spits en aanvoerder moest zich al na tien minuten geblesseerd laten vervangen.

Ook in de tweede helft waren de gastheren bovenliggend. Het meeste werk was dus voor Almere-doelman Nordin Bakker, maar de beste redding van de avond kwam op naam van Mattijs Branderhorst. De goalie in Limburgse dienst had een fenomenale reflex in huis op een van richting veranderde poging van Stije Resink.

Halverwege de tweede helft besliste Kristoffer Peterson het treffen met een curieuze goal: de voorzet van de Zweed dwarrelde pardoes over Bakker heen het doel in, met een schitterende curve. Zonder het zo te bedoelen, scoorde Peterson voor het eerst voor Fortuna. Toen was het hek van de dam: een paar minuten later tekende ook Josip Mitrovic voor zijn eerste doelpunt in het geel-groene shirt. Het zou bij 3-0 blijven.

Voor Fortuna betekent de zege een uitstekend vervolg aan de knappe openingszege in Deventer vorige week, zij staan in elk geval een nachtje bovenaan.

Fortuna Sittard Nederland

Almere City FC Nederland

Almere City FC Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2024/2025

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
5
5
0
0
20-3
+17
15
2
AZ
5
4
1
0
14-1
+13
13
3
FC Utrecht
4
3
1
0
6-3
+3
10
4
FC Groningen
5
2
3
0
9-5
+4
9
5
Willem II
5
2
2
1
8-4
+4
8
* Actueel tot en met 18 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Fortuna Sittard
Meer over Fortuna Sittard
Meer Almere City FC
Meer over Almere City FC
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.