Fortuna wint saaie pot van Groningen door bizarre eigen goal

Fortuna Sittard en FC Groningen hebben zaterdag een bijzonder saaie wedstrijd op de mat gelegd. In Limburg waren de grote kansen bijzonder schaars, maar een bijzonder knullig eigen doelpunt van Leandro Bacuna zorgde in de slotfase toch nog voor wat entertainmentwaarde.

Fortuna Sittard
1 - 0
FC Groningen

In zeventig minuten voetbal hadden Fortuna en Groningen 0,1 en 0,3 Expected Goals bij elkaar gevoetbald, Jasper Dahlhaus en Johan Hove zorgden voor het gevaar in de eerste helft en daar bleef het wel bij.

Bacuna zorgde uiteindelijk voor de andere 'hoogtepunten'. In de eerste helft incasseerde hij een domme gele kaart en dus een schorsing door de bal weg te trappen nadat deze de achterlijn was gepasseerd. Een raar moment om moeilijk te overtreffen, maar dat lukte de Groningen-aanvoerder die zich vorige week versliep wel.

Vijf minuten voor tijd maakte hij op onbegrijpelijke wijze een eigen doelpunt. Op de doellijn bracht Wouter Prins in samenwerking met keeper Etienne Vaessen nog knap redding, waarna Bacuna bij het wegwerken de bal totaal verkeerd raakte en via de onderkant van de lat keihard voor de 1-0 voor Fortuna zorgde. Het was ook de eindstand.

Door de zege maakt Fortuna een grote sprong van de middenmoot naar de subtop van de Eredivisie, Groningen blijft een puntje boven de degradatiezone bungelen. SC Heerenveen staat op een punt achterstand van nummer veertien Groningen, daarachter heeft met name hekkensluiter RKC Waalwijk flink wat minder punten.