Fout Van Dijk kost RKC tegen ADO de zege

ADO Den Haag blijft de laatste plaats bespaard. De Haagse ploeg ontsnapte tegen directe concurrent RKC Waalwijk aan een nederlaag (1-1).

Fout Van Dijk kost RKC tegen ADO de zege

Op 15 september was Tim Janssen matchwinnaar geweest in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. Toen was hij als invaller verantwoordelijk geweest voor de eerste zege van RKC. Ruim drie maanden later leek de spits als basiskracht een vergelijkbaar kunststukje uit te halen.

Op slag van rust tekende Janssen voor de verrassende voorsprong voor RKC, dat in het Zuiderpark op een vrije trap van Ricky van den Bergh na weinig van zich had laten zien. De ploeg van trainer Mark Wotte zakte na een sterke openingsfase weg.

Het had er toch alle schijn van dat de goal van Janssen wederom goed te zijn voor de drie punten. ADO, dat al vroeg in de wedstrijd Richard Knopper zag uitvallen met een knieblessure, maakte te weinig klaar om naderend onheil voor te zijn.

Maar in de slotfase kwam het toch nog een beetje goed voor de thuisploeg, of liever gezegd het ging mis bij RKC. Doelman Rob van Dijk ging in de fout bij de verwerking van een afstandschot van Ferrie Bodde. Santi Kolk was attent en profiteerde: 1-1.

Bekijk hier al onze video's