Fraai Arsenal walst over Reading heen

Bolton Wanderers en Arsenal maakten geen fout en blijven koplopers Manchester United en Chelsea volgen. West Ham United blijft kwakkelen.

Blackburn Rovers-Bolton Wanderers 0-1
Blackburn kreeg de grootste kansen, maar slaagde er niet in Jussi Jaaskelainen te passeren. Zelfs twee strafschoppen in de slotfase waren niet aan de thuisploeg besteed. Jaaskelainen hield zowel de poging van Benni McCarthy als die van Jason Roberts uit zijn doel. Mede hierdoor won Bolton zijn vierde opeenvolgende competitieduel. Ivan Campo maakte na een uur de enige goal. De Spanjaard kopte raak na een hoekschop van El-Hadji Diouf. Bolton blijft derde met een achterstand van twee punten op koplopers Manchester United en Chelsea. Blackburn heeft acht punten minder.

Reading-Arsenal 0-4
Arsenal bleek veel te sterk voor de promovendus. Al in de eerste minuut lag de bal in het doel van Marcus Hahnemann. Francesc Fabregas haalde de achterlijn en legde terug op Thierry Henry, die bekeken de bal laag in de rechterhoek mikte. Er waren meer fraaie combinaties. Zo kwam de 0-2 tot stand na een een-tweetje van Aleksandr Hleb met Tomás Rosicky. En scoorde Robin van Persie na een schitterende aanval, die via Henry en Hleb bij hem was beland. Henry bepaalde de eindstand op 0-4 vanaf de strafschopstip na een overtreding op Fabregas. Arsenal klom naar de vierde plaats met twee verliespunten meer dan Man U en Chelsea.

Tottenham Hotspur-West Ham United 1-0
Ahmed Hossam besliste de nogal onvriendelijke derby met een prachtige actie. Op slag van rust kreeg hij de bal van Edgar Davids, waarna hij de bal opwipte en met een volley in de verre hoek scoorde. De zege kwam Tottenham toe. Het was de vijfde opeenvolgende competitienederlaag van West Ham, dat is afgezakt naar de negentiende plaats. Tottenham bezet de dertiende positie.

Middlesbrough-Newcastle United 1-0
Newcastle had kansen genoeg om te scoren, maar verzuimde het net te vinden. Zo won Boro dankzij een goal van Yakubu Aiyegbeni. Middlesbrough is twaalfde, Newcastle zakt naar de vijftiende plaats.