Fraaie goal Kudus volgend hoogtepunt bij historisch sterke start Ajax

Reacties

Ajax is furieus begonnen aan de nieuwe Champions League-campagne. Na iets meer dan een half uur keek Rangers FC al tegen een 3-0 achterstand aan in de Johan Cruijff Arena.

Fraaie goal Kudus volgend hoogtepunt bij historisch sterke start Ajax
© Pro Shots
Ajax
Ajax
4 - 0
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers

Na iets meer dan een kwartier opende Edson Álvarez de score met een rake kopbal uit een hoekschop van Steven Berghuis. Ajax creëerde vervolgens kans op kans. Rangers hield het even vol, maar incasseerde uiteindelijk op knullige wijze de 2-0. Een niet al te gevaarlijke inzet van Steven Berghuis werd door James Sands dusdanig van richting veranderd, dat Jonathan McLaughlin kansloos was.

Het publiek in de Johan Cruijff Arena was nog maar net klaar met het vieren van die treffer, of de 3-0 lag er al in. Gelegenheidsspits Mohammed Kudus kwam goed door aan de rechterkant en schoot de bal hard diagonaal in de verre hoek. Daarmee beloonde de Ghanees de opvallende keuze van Alfred Schreuder om hem in de spits op te stellen in plaats van Brian Brobbey.

Na 33 minuten had Ajax zo al een 3-0 voorsprong bij elkaar gespeeld. Nooit eerder wisten de Amsterdammers in de Champions League zo snel zo'n grote marge op te bouwen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.