Franse bond spant rechtszaak aan na beelden uit Argentijnse bus

De Franse voetbalbond (FFF) onderneemt juridische stappen tegen de collega's uit Argentinië. Een aantal spelers van de Copa América-winnaar bracht in de bus een omstreden lied ten gehore en dat heeft kwaad bloed gezet in Frankrijk.

Franse bond spant rechtszaak aan na beelden uit Argentijnse bus

Argentinië won ten koste van Colombia voor de tweede keer op rij de Copa América en vierde dat uitbundig. Tijdens de busrit startte Enzo Fernández een livestream op Instagram. Meerdere spelers van de Argentijnen zongen een omstreden lied, dat wordt aangemerkt als racistisch. 'Op hun paspoort staat de Franse nationaliteit, maar luister, zegt het voort, ze spelen in Frankrijk, maar ze zijn allemaal...'.

Vervolgens sommeert iemand om het filmen meteen te stoppen. Dat neemt niet weg dat de teksten in Frankrijk voor verontwaardiging hebben gezorgd. Philippe Diallo, de voorzitter van de FFF, spreekt van 'onaanvaardbare racistische en discriminerende uitspraken jegens spelers van het Franse nationale team'.

Als het aan Diallo ligt, krijgt het incident een staartje. De bestuurder heeft laten weten een rechtszaak aan te spannen. De Argentijnse voetbalbond (AFA) heeft overigens nog niet gereageerd op de beelden.

Bekijk hier al onze video's