Franse doelman maakt met snoekduik de goal van zijn leven

Anthony Beuve is in de nacht van vrijdag op zaterdag door de adrenaline waarschijnlijk maar met moeite in slaap gekomen. Voor de 35-jarige doelman van Avranches werd het duel met GOAL FC de meest bijzondere wedstrijd in zijn carrière.

© FFF tv
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Avranches is actief op het derde niveau in Frankrijk en keek vrijdagavond in eigen huis tegen een 0-1 achterstand aan. De hoop op minstens één punt leek in de negentigste minuut door tegenstander Florian Raspentino aan diggelen te worden geschoten, maar zijn strafschop werd gekeerd door Beuve. Het werd in de slotfase nog mooier voor de 35-jarige keeper.

Beuve ging mee naar voren bij een vrije trap in de vijfde minuut van de extra tijd. Sekou Fofana gaf de bal voor en Beuve rook zijn kans. De Fransman gooide zich richting de bal en was zijn uitgekomen collega-doelman Antoine Phillippon voor. Beuve kopte al duikend de 1-1 binnen. De doelman kon zijn geluk niet op, maar zocht wel heel taakbewust snel weer zijn plek onder de lat op terwijl hij werd bejubeld door ploeggenoten.