Franse enclave in Almere wordt uitgebreid met twee aanvallers

Reacties

Almere City FC trekt twee Franse vleugelaanvallers aan. Ruben Providence (23) komt over van TSV Hartberg uit Oostenrijk en Junior Kadile (21) van Stade Lavallois uit de Ligue 2. Providence is al gepresenteerd en tekent voor drie jaar, met een optie voor nog een seizoen. Kadile is in Almere om daar een driejarig contract te tekenen.

Franse enclave in Almere wordt uitgebreid met twee aanvallers
© Pro shots

Providence (links op de foto) speelde in de jeugdopleiding van Paris Saint-Germain, AS Roma en Club Brugge. Kadile (rechts) speelde vorig seizoen voor Laval 36 wedstrijden op het tweede niveau van Frankrijk. Daarin scoorde hij twee keer en gaf hij รฉรฉn assist.

Almere is deze transferperiode op de Franse (en Spaanse) toer gegaan. Logan Delaurier-Chaubet kwam over van het failliete Bordeaux, Baptiste Guillaume uit de Ligue 2 en technisch manager Johan Hansma trok ook de Spanjaarden Alex Balboa, Alex Carbonell en Ricardo Visus aan. Faiz Mattoir, Thรฉo Barbet en Thomas Robinet โ€“ met allemaal een Franse achtergrond - zaten al in de selectie.

Almere City was op zoek naar versterking in elke linie. Ondertussen moest het wel afscheid nemen van de aanvoerder van vorig seizoen: Sherel Floranus. Hij vertrok voor een gelimiteerde transfersom naar PEC Zwolle. Daartegenover staat de komst van de transfervrije spelers James Lawrence en Damil Dankerlui. Dat Almere een bod uitbracht op De Graafschap-middenvelder Phillip Brittijn is niet helemaal los te zien van de overgang van Stije Resink naar FC Groningen. Door het innen van de transfersom van Floranus en de mogelijke transfer van Resink is Almere in staat zelf ook transfersommen neer te leggen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Almere City FC
Meer over Almere City FC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.