Franse oud-internationals fileren Luis Enrique: 'Dat was een schande'

Reacties

Christophe Dugarry en Bixente Lizarazu hebben felle kritiek geuit op Paris Saint-Germain-trainer Luis Enrique. De voormalig internationals van Frankrijk begrijpen niet waarom hij Ousmane Dembélé in de Champions League tegen Arsenal buiten de selectie liet.

Franse oud-internationals fileren Luis Enrique: 'Dat was een schande'
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
2 - 0
PSG
PSG

Luis Enrique besloot Dembélé te straffen voor zijn gebrek aan discipline. De Spaanse trainer bekritiseerde Dembélé op keuzes die hij op het veld had gemaakt tijdens een duel met Rennes. Het duo verzandde daarna in een fikse discussie, tegen het zere been van Enrique.

'Ik vind het een rare beslissing om in zo'n belangrijke wedstrijd zonder Dembélé te spelen. Het heeft de ploeg volledig gedestabiliseerd, maar hij wilde per se laten zien wie de baas was. Als speler gedroeg hij zich ook al zo', vertelde Dugarry die één seizoen samen speelde met Luis Enrique bij Barcelona.

'Hij spreekt zichzelf bovendien altijd tegen', ging Dugarry verder op SPORT1. 'De ene keer zie je een glimlachende, aardige man op de persconferentie en de andere keer praat hij opeens met niemand meer. Dan valt hij Dembélé aan waar alle journalisten bij zijn. Dat stoort me.'

Ook Lizarazu, goed voor 97 interlands bij Frankrijk, was niet te spreken over de PSG-coach. 'Je hebt het gevoel dat hij de leraar wil spelen en dat zijn spelers leerlingen zijn die alles van hem moeten aannemen. Een speler heeft het recht om zijn mening te geven, het is een volwassene en geen kind. Het was een schande om hem buiten het team te laten', sloot Lizarazu fel af.

Démbéle maakte vijf dagen na het duel met Arsenal overigens weer zijn rentree in de ploeg. De Franse buitenspeler speelde de hele wedstrijden tijdens het gelijkspel bij OGC Nice.

Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer O. Dembélé
Meer over O. Dembélé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.