Frenkie de Jong bespreekt CL-groepsfase en piepjonge ploegmaat

Reacties

Barcelona begint volgende week aan de Champions League, een toernooi waar de Blaugrana de afgelopen twee edities weinig plezier aan beleefden. Frenkie de Jong heeft goede hoop op verandering, maar de middenvelder weet ook dat dit niet het moment is om al te hoog van de toren te blazen.

Frenkie de Jong bespreekt CL-groepsfase en piepjonge ploegmaat
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
5 - 0
Real Betis Sevilla
Real Betis Sevilla

'De afgelopen twee jaar hebben we ons niet voor de knock-outfase geplaatst, dus we moeten niet te veel praten, we zullen het op het veld moeten laten zien', aldus De Jong tegen Movistar. Dat laten zien moet gaan gebeuren in een groep met FC Porto, Shakhtar Donetsk en Antwerp, op het eerste gezicht is dat een minder zware taak dan vorig jaar, toen Bayern München en Internazionale de weg naar de volgende ronde versperden.

'De groep leek vorig jaar zwaarder dan nu', wilde De Jong ook wel toegeven. 'We hebben vertrouwen, maar zullen wel moeten waarmaken.' Volgende week begint het avontuur met het inhuldigen van een verloren zoon: Mark van Bommel en Antwerp komen naar het Olympisch Stadion van Barcelona voor de ouverture. Zaterdagavond wordt La Liga hervat met een thuisbeurt tegen Real Betis.

De meest besproken Culé van deze interlandbreak is ongetwijfeld Lamine Yamal, de jongste speler ooit die scoorde namens de nationale ploeg van Spanje. Ook zijn Nederlandse ploeggenoot is onder de indruk. 'Die kan nog een hoop groeien, hij is wel iets bijzonders. Hij is jong, kan ons nu al een hoop bieden, maar heeft net als iedereen nog ruimte voor verbetering. Als hij blijft werken, ligt zijn plafond heel hoog.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.