Frivool spelend en winnend Spurs geeft AZ waarschuwing

Tottenham Hotspur heeft een eenvoudige middag beleefd in de Premier League. De ploeg van Ange Postecoglu liep na rust weg bij West Ham United (4-1) en heeft daarmee een waarschuwing afgegeven aan AZ, de tegenstander van komende donderdag in de Europa League.

Tottenham Hotspur
4 - 1
West Ham United

Met Micky van de Ven aan de ene kant en Mohammed Kudus aan de andere kant trapten Tottenham Hotspur en West Ham speelronde acht van de Premier League af. Vanaf minuut één was het eigenlijk al eenrichtingsverkeer in het Tottenham Hotspur Stadion, maar de eerste klap werd uitgedeeld door The Hammers. Het was Kudus die op de goede plaats stond tijdens de eerste aanval van West Ham. De Ghanees vond vervolgens een kruk om op te gaan zitten en dan weet je al hoe laat het is: 0-1.

Klik eerst op de tekst boven de video om de goal te kunnen bekijken.

Ondanks de achterstand lieten de Spurs zich niet van de wijs brengen. Met aanval na aanval verschenen de Londenaren geregeld dicht in de buurt van West Ham-doelman Alphonso Areola, maar de beloning kwam uit een afstandsschot. Dejan Kulusevski vond de binnenkant van de paal en hielp zijn ploeg daarmee op slag van rust aan de verdiende gelijkmaker: 1-1.

Na rust werd het echt een feestwedstrijd voor Tottenham. Waar de veelbelovende aanvallen in de eerste helft niet werden omgezet in goals, was dat in het tweede bedrijf wel het geval. Na een vlotte aanval waar een pass met de buitenkant van de voet van Heung-Min Son in zat, wist de uitblinkende Destiny Udogie de aanstormende Yves Bissouma te vinden: 2-1. Daar was de doelpuntenhonger van Tottenham nog niet mee gestild, want binnen acht minuten werd het via een eigen doelpunt van Areola en Son zelfs 3-1 en 4-1.

Tottenham ging in de slotfase nog op jacht naar meer, maar kreeg dat niet. De foeterende Julen Lopetegui bracht Crysencio Summerville voor het laatste half uur, maar ook met de Nederlander in de ploeg werd het voor West Ham niet draaglijker. Het slotakkoord kwam op naam van Kudus, in negatieve zin. De voormalig speler van Ajax kreeg na ingrijpen van de VAR een rode kaart omdat hij meerdere tikken uitdeelde, waaronder aan Van de Ven.

Door de overwinning komt Tottenham nu op dertien punten in de Premier League, West Ham blijft steken op acht. De uithaal van Tottenham is een waarschuwing voor AZ. De Alkmaarders gaan komende donderdag op bezoek in Londen. De ploeg van Maarten Martens zal zich echter pas op dat duel focussen na de Eredivisie-topper die zaterdagavond tegen PSV wordt gespeeld.