Frustratie bij veegpartij: Busquets krijgt twee keer geel in tien seconden tijd

Reacties

Inter Miami heeft in de nacht van zaterdag op zondag een pak slaag gekregen van directe concurrent FC Cincinatti: 6-1. De rode kaart die Sergio Busquets kreeg na een moment waarbij hij niet eens direct betrokken was geweest, maakte de veegpartij nóg pijnlijker.

Frustratie bij veegpartij: Busquets krijgt twee keer geel in tien seconden tijd
© Pro Shots
Cincinnati
Cincinnati
6 - 1
Inter Miami
Inter Miami

De competitiewedstrijd in de Major League Soccer was ruim een uur onderweg, toen Inter Miami al met 5-1 achter stond. Busquets liep daardoor al wat gefrustreerd over het veld. Toen ploeggenoot Leonardo Campana werd teruggefloten voor een (vermeende) overtreding op DeAndre Yedlin, zocht Busquets mopperend de discussie met de scheidsrechter op.

Chris Penso, de scheidsrechter van dienst, was daar duidelijk niet van gediend. Hij trok direct geel voor Busquets, die bleef klagen en met zijn gezicht wel heel dicht bij dat van Penso kwam. De arbiter sprak de Spanjaard er nog op aan, maar toen Busquets bleef mopperen, trok Penso meteen een tweede gele kaart.

Voor Busquets betekende dit zijn vierde rode kaart uit zijn rijke carrière. De andere drie pakte hij allemaal als speler van Barcelona. Twee keer was dat na tweemaal geel, zoals nu dus ook gebeurde bij Inter Miami. De enige directe rode kaart kreeg Busquets in 2012, in een Champions League-wedstrijd tegen Benfica.

Inter Miami trad tegen Cincinatti aan zonder Lionel Messi en Luis Suárez, die deelnemen aan de Copa América, terwijl Jordi Alba ontbrak vanwege een schorsing. Zij werden behoorlijk gemist tegen Cincinatti, dat Inter Miami nu heeft afgelost als koploper in de Eastern Conference van de MLS.

MLS

Stand MLS 2024

Verenigde Staten

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Inter Miami
32
20
8
4
72-47
+25
68
2
Columbus Crew
31
16
9
6
62-36
+26
57
3
Cincinnati
32
17
5
10
55-44
+11
56
4
Orlando City
32
14
7
11
55-47
+8
49
* Actueel tot en met 4 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.