Fulham en Bolton Wanderers geven teken van leven

De spanning onderin de Premier League loopt verder op. Fulham, met dank aan Erik Nevland (foto), en Bolton Wanderers boekten zeer welkome zeges.

Birmingham City-Everton 1-1De vierde plaats is voor Everton een beetje uit zicht geraakt door het gelijkspel tegen Birmingham City. The Toffees kwamen via Joleon Lescott in het laatste kwartier nog wel op voorsprong. Een vrije trap van Mauro Zarate redde een punt voor het laaggeklasseerde Birmingham City en verkleinde de hoop van Everton op de vierde plaats.

Reading-Fulham 0-2Met zijn eerste treffer in dienst van Fulham heeft Erik Nevland een bijdrage geleverd aan het beëindigen van een treurige reeks van 33 uitwedstrijden zonder overwinning op rij. De Noorse aanvaller maakte als invaller in de laatste minuut een einde aan de onzekerheid van The Cottagers. Brian McBride had Fulham op het goede spoor gezet van een overwinning, die gezien de penibele sportieve positie zeer welkom was. Bolton Wanderers-West Ham United 1-0Net als Fulham blijft Bolton Wanderers onder de rode streep staan. Maar de 1-0 overwinning op West Ham United heeft het gat naar de concurrentie verkleind. Kevin Davies maakte kort na rust de winnende treffer. De aanvaller, die tot twee keer toe een kopbal van de lijn zag worden gered, profiteerde van het blok dat Jonathan Spector voor zijn eigen keeper Robert Green zette. Het vroege geblesseerd uitvallen van Anton Ferdinand maakte het voor West Ham United een nog vervelender middag.

Derby County-Aston Villa 0-6Het al gedegradeerde Derby County maakte zich voor eigen publiek belachelijk. Doelman Roy Carroll kreeg zes treffers te slikken. De 0-1 van Aston Villa beloofde al weinig goeds over het verweer van de thuisploeg. Carroll liet zich in de lucht wegdrukken door Olof Mellberg, zodat de vrije trap van Ashley Young pardoes in het doel viel. De mooiste treffer kwam op naam van Stiliyan Petrov. De Bulgaar schoot na een slechte uittrap van Carroll de bal vanaf veertig meter in de kruising.