Fulham kansloos tegen Liverpool, Bolton klimt

Liverpool had met een tweede keus geen enkele moeite met Fulham, dat degradatie nauwelijks meer kan ontlopen. Bolton Wanderers mag juist weer hopen op lijfsbehoud.

Fulham kansloos tegen Liverpool, Bolton klimt

Fulham-Liverpool 0-2
Liverpool lijkt de vierde plaats niet meer te kunnen ontgaan en Fulham koerst af op degradatie. Met een team vol spelers die over het algemeen moeten toekijken, wonnen The Reds simpel in Londen. Doelman Kasey Keller zag er bij beide treffers niet goed uit. Jermaine Pennants schot hoog in de korte hoek leek houdbaar en ook Peter Crouch' lage inzet was allesbehalve indrukwekkend. Onder anderen Ryan Babel en Dirk Kuijt kregen rust bij Liverpool in de aanloop naar het eerste halve finale-duel in de Champions League dinsdag op Anfield tegen Chelsea.

Middlesbrough-Bolton Wanderers 0-1
Bolton deed uitstekende zaken in de strijd tegen degradatie door te winnen in het Riverside Stadium. Bolton klom twee plaatsen met nog drie duels te spelen. Het verlossende doelpunt werd gemaakt door Gavin McCann. Hij scoorde uit de rebound na een redding van Ross Turnbull op een kopbal van Gary Cahill.

Wigan Athletic-Tottenham Hotspur 1-1
Wigan sprokkelde een punt, maar is nog niet veilig. De nummer vijftien van de Premier League maakte een 1-0 achterstand (intikker Dimitar Berbatov) goed. Emile Heskey scoorde uit de draai. Marcus Bent had daarna de winnende op zijn schoen, ware het niet dat zijn schot via de onderkant van de lat het veld weer in stuiterde.

West Ham United-Derby County 2-1
Het al gedegradeerde Derby leek even op weg naar het tweede punt in zeven duels tegen het matig spelende West Ham. Tyrone Mears maakte de 1-0 van Bobby Zamora (kopbal) ongedaan door koeltjes gelijk te maken op aangeven Hossam Ghaly. De vreugde was van korte duur. Invaller Carlton Cole hielp West Ham met een intikker alsnog aan de overwinning.

Bekijk hier al onze video's