Fulham passeert Birmingham City en Reading

Fulham-Birmingham City 2-0Fulham heeft de laatste kans gegrepen zich nog veilig te spelen. De Londenaren boekten een kostbare overwinning tegen directe concurrent Birmingham City. Brian McBride maakte vallend de 1-0 met een kopbal.

Invaller Erik Nevland (foto) zorgde drie minuten voor tijd voor de 2-0. De Noorse ex-Groninger brak met wat geluk alleen door en maakte het koeltjes af. Nevlands doelpunt viel in een fase waarin Fulham zich beperkte tot het zo hard mogelijk wegtrappen van iedere bal. Toch was de zege verdiend omdat Fulham vooral voor rust veel beter was geweest.

Dankzij de derde overwinning in vier wedstrijden steeg Fulham naar de veilige zeventiende plaats in de Premier League. Birmingham City staat voorlaatste en moet op de laatste speeldag twee plaatsen stijgen om niet af te zakken naar het Championship.

Reading-Tottenham Hotspur 0-1
Ook Reading zag zijn vooruitzichten op lijfsbehoud verslechteren. Robbie Keane maakte het enige doelpunt in het Madejski stadion. De Ierse aanvaller was het laatste station van een snelle en lange aanval.

Reading staat in punten gelijk met Fulham, maar heeft een minder doelsaldo. Ook Bolton Wanderers moet zich nog zorgen maken met eveneens 33 punten. Maar Bolton heeft nog twee duels tegoed.