Gakpo grijpt zijn kans bij Liverpool, jonkie staat op voor Arsenal

Liverpool en Arsenal hebben woensdagavond de achtste finale van de League Cup bereikt. In eigen huis boekten de grootmachten een simpele overwinning. Cody Gakpo bekroonde zijn eerste volledige wedstrijd.

Liverpool
Liverpool
5 - 1
West Ham United

De Oranje-international is onder manager en landgenoot Arne Slot geen basisspeler, hij viel vijfmaal in dit Premier League-seizoen. In de League Cup kreeg hij wel een kans en mocht hij voor het eerst dit seizoen de volledige wedstrijd uitspelen. Dat was maar goed ook, want Gakpo schoot op het einde van de wedstrijd met scherp.

Na twee goals van Diogo Jota, die daarmee de vroege openingsgoal van West Ham United (eigen goal Jarell Quansah na een carambole met Edson Álvarez) wegpoetste, bleef het spannend op Anfield. Pas een kwartier voor tijd, toen Mohamed Salah de 3-1 maakte, was er sprake van opluchting bij Liverpool.

Gakpo maakte vervolgens in de laatste minuten aan alle onzekerheid een einde. Hij kwam tweemaal vanaf links naar binnen en trof tweemaal doel. De 4-1 was een schot in de linkerhoek, het slotakkoord viel binnen via een West Ham-speler. Er lag achterin extra ruimte, omdat ex-Ajacied Álvarez rood had gekregen.

Arsenal
Arsenal
5 - 1
Bolton Wanderers

Bij Arsenal had manager Mikel Arteta gezien de loting genoeg redenen om veel te wisselen. Bolton Wanderers staat negentiende in de League One, het derde niveau van Engeland. Toch stonden spelers als Bukayo Saka, Gabriel Jesus en Declan Rice aan de aftrap. Eerstgenoemde brak de wedstrijd open in de zestiende minuut, waarna de zeventienjarige Ethan Nwaneri het overnam. Kort voor en na rust scoorde hij bij zijn basisdebuut.

De tegengoal na de 3-0 was vooral voor Jack Porter vervelend. De zestienjarige doelman, de jongste debutant in de clubgeschiedenis van Arsenal, hield daardoor niet de nul. Aaron Collins omspeelde hem en liet de fans van Bolton kort juichen. Uiteindelijk werd het een flinke zege voor Arsenal. Raheem Sterling maakte zijn eerste doelpunt voor de Londenaren, Kai Havertz zorgde voor het slotakkoord.