Galatasaray houdt na invalbeurt Ziyech en Batshuayi hoop in Champions League

Galatasaray is er woensdagavond in geslaagd om de schade beperkt te houden in het heenduel met Young Boys in de play-offs van de Champions League. De Zwitsers kwamen in de eerste helft op een 2-0 voorsprong, na de rentree van Hakim Ziyech kwam Galatasaray terug in de wedstrijd. Een ongelukkig penaltymoment zorgde ervoor dat de Turken wat goed te maken hebben volgende week.

BSC Young Boys
3 - 2
Galatasaray
Galatasaray

Coach Okan Buruk van Galatasaray deed in de eerste helft geen beroep op Ziyech, wel gaf hij Dries Mertens een basisplaats. Joël Monteiro van Young Boys was echter de grote man met twee goals in de eerste 45 minuten. Ziyech werd ingebracht na de rust en had meteen de aansluitingstreffer kunnen verzorgen. Hij schoot echter recht in de handen van de keeper na een lage voorzet vanaf links.

Twintig minuten na de entree van Ziyech kwam ook Michy Batshuayi in het veld en de Belgische spits toonde zich daadkrachtig. Na een corner van Ziyech tikte hij met zijn eerste balcontact raak bij de tweede paal. Vijf minuten daarna maakte de spits zelfs de 2-2. Dit leek de eindstand te worden, tot een ongelukkig moment van Gala-verdediger Abdülkerim Bardakci. Hij kreeg de bal via zijn eigen been op de hand in een poging een schot te blokken. Hij werd met een tweede gele kaart van het veld gestuurd en zag dat de door hem veroorzaakte penalty werd ingeschoten door Filip Ugrinic. Zo moet Galatasaray in eigen huis aan de bak voor kwalificatie voor de Champions League.

FC Midtjylland
1 - 1
Slovan Bratislava

Tussen FC Midtjylland en Slovan Bratislava is alles nog te verdelen. Voor de Slowaken zou kwalificatie voor de Champions League een fijne opsteker zijn na jaren waarin het telkens misging in het voorportaal. De club kwam een kwartier in de tweede helft op voorsprong in Denemarken, via César Blackman. Tien minuten voor tijd werd het echter gelijk via Edward Chilufya. De Zambiaan ontsnapte aan de aandacht van onder anderen Guram Kashia, die de hele wedstrijd speelde bij Slovan.

Malmö FF
Malmö FF
0 - 2
Sparta Praag

Sparta Praag heeft een grote stap gezet richting de hoofdfase van de Champions League. Peter Vindahl Jensen (ex-AZ) hield op bezoek bij Malmö FF de nul. Jens Stryger Larsen bracht zijn eigen team in de problemen door met een eigen goal voor de 0-1 van de Tsjechen te zorgen, vlak voor tijd maakte Matej Rynes de marge comfortabeler voor Sparta Praag.