Galatasaray-debuut Drogba is gepland op 'horrorvrijdag'

De weg is vrij voor Didier Drogba om zijn debuut te maken voor Galatasaray. De Ivoriaanse aanvaller moet zijn nieuwe club van de gevreesde vrijdagvloek afhelpen.

Galatasaray-debuut Drogba is gepland op 'horrorvrijdag'

Trainer Fatih Terim heeft drie dagen na het groene licht van de FIFA Drogba opgeroepen voor het duel met Akhisar Belediyespor. De Ivoriaanse aanvaller behoort met onder anderen Wesley Sneijder en Nordin Amrabat tot de twintigkoppige selectie voor de uitwedstrijd van vrijdagavond (19.00 uur).

Op zich lijkt het eerste optreden van Drogba voor Cimbom een succes te gaan worden. Akhisar Belediyespor is immers de hekkensluiter in Turkije, en de koploper komt op bezoek. Maar Galatasaray heeft dit seizoen op vrijdag geen gelukkige hand qua resultaten.

Opmerkelijk genoeg werden de drie nederlagen tot nu toe in de Süper Lig dit seizoen geleden op een vrijdag. Kasimpasa (2-1), Karabükspor (3-1) en Orduspor (2-0) waren te sterk voor Galatasaray, dat bovendien op een vrijdag met een remises genoegen moest nemen tegen Gençlerbirligi (3-3) en Gaziantepspor (1-1). Alleen tegen Istanbul BB (2-1) had Cimbom geen last van de vloek.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen