'Gebrek aan respect van Dembélé schaadde teambelang van PSG'

Reacties

Ousmane Dembélé (27) was bezig aan een grandioze seizoenstart. De Franse winger van Paris Saint-Germain excelleerde in de Ligue 1. In aanloop naar de kraker tegen Arsenal is hij plots echter uit de selectie gezet, tot grote verrassing van Arsenal-trainer Mikel Arteta.

'Gebrek aan respect van Dembélé schaadde teambelang van PSG'
Arsenal
Arsenal
Di 1 okt.
21:00
PSG
PSG

'Ik wil hier geen soap van maken', gaf PSG-trainer Luis Enrique nog aan tijdens de persconferentie in Londen, daags voor de confrontatie tussen beide internationale grootmachten. Dat was echter te laat, want in Frankrijk domineerde Dembélé de headlines al. En niet zo gek: de vleugelspits scoorde al vier keer, gaf vier assists en was de uitblinker in de competitiezege op Stade Rennes (3-1) vrijdagavond.

'Er was simpelweg een gebeurtenis die het respect naar de club en zijn teamgenoten schaadde', verklaarde Enrique de keuze om Dembélé te straffen. 'Ik wil het beste voor het team en heb besloten hem daarom uit de selectie te zetten. Tussen mij en hem is er geen voorval geweest', verklaarde de trainer zijn keuze om zijn grote ster te passeren.

'Ik was verrast', zei de trainer van de opponent. Arteta had zich al volop voorbereid om Dembélé onschadelijk te maken, erkende de manager van Arsenal. 'Ik hoorde het nieuws zojuist, vlak voor de persconferentie. Ik weet niet wat er gebeurd is, maar wij hadden veel voorbereiding gedaan om met zijn spel om te gaan, omdat het voor PSG een ontzettend belangrijke speler is.'

Ondertussen prees Arteta de bestrafte Dembélé. 'Hij heeft het vermogen om iets onverwachts te doen en om een magisch moment te creëren. Ik ben benieuwd wie hem niet zal moeten vervangen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.