Geel of rood? Nijhuis volgt VAR-advies en draait rode kaart Heerenveen terug

Reacties

SC Heerenveen dacht in het uitduel met Ajax met tien man door te moeten, maar na een ingreep van de VAR besloot Bas Nijhuis de rode kaart van Pawel Bochniewicz om te zetten in een gele kaart.

Geel of rood? Nijhuis volgt VAR-advies en draait rode kaart Heerenveen terug
Ajax
Ajax
1 - 0
sc Heerenveen
sc Heerenveen

Bochniewicz probeerde Mika Godts de weg naar het doel te versperren, maar deed dat in de ogen van Nijhuis op onreglementaire wijze. De Poolse verdediger kreeg rood, maar mocht toch blijven staan. VAR Jeroen Manschot riep Nijhuis naar de kant.

Poll Verdiende Bochniewicz een rode kaart?
  • Ja
  • Nee

Na het zien van de beelden draaide de scheidsrechter zijn beslissing terug en maakte hij van een rode kaart een gele kaart. Bochniewicz bleek eerst de bal te hebben gespeeld, maar liep vanwege zijn onbesuisde manier van inkomen alsnog tegen een gele kaart aan.

'Voor Nijhuis is het heel wat, dat hij een rode kaart geeft. Ik twijfelde al, want de bal gaat redelijk naar links', gaf analist Marciano Vink aan op ESPN. 'Je ziet ook dat Bochniewicz de bal raakt. Dan vind ik het geen geel. Dat is natuurlijk kolder. Als jij vindt dat iemand de bal speelt, dan hoort daar geen kaart meer bij te zijn.'

De Eredivisie-start van Ajax

Ajax werkt toe naar de competitiestart tegen SC Heerenveen. Volg op VI PRO alles over de aanloop van de Amsterdammers naar de eerste speelronde.

Pieter Zwart analyseerde Ajax tijdens het duel met Panathinaikos.
De tactiek die Francesco Farioli probeert in te slijpen.
Kenneth Taylor aast op revanche na zwak seizoen.
Prominenten verwachten herstel bij Ajax.

Alles lezen op VI PRO? Sluit direct een abonnement af en krijg een special cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.