Geëmotioneerde Lukaku ziet heerlijke kanonskogel van Dolberg

Reacties

Anderlecht heeft voor het eerst sinds augustus weer eens gewonnen in de Belgische competitie. Met dank aan een heerlijke knal van Kasper Dolberg werd Standard Luik verslagen. Romelu Lukaku zag het op het oude nest aan.

Geëmotioneerde Lukaku ziet heerlijke kanonskogel van Dolberg
© Pro Shots
Anderlecht
Anderlecht
3 - 0
Standard Luik
Standard Luik

De sterke Belgische spits zat zondagmiddag met zijn zoontjes en broer Jordan Lukaku (actief bij Adanaspor) op de tribune. Hoewel de spits zich afmeldde voor de duels van België keerde hij wel terug in zijn thuisland en nam een kijkje bij de club waar hij doorbrak in het topvoetbal. In zijn geboortestad waren ze Lukaku duidelijk nog niet vergeten, want de aanvaller kreeg een staande ovatie en dat roerde hem tot in tranen.

Klik eerst op de tekst boven de video om de beelden te kunnen bekijken.

Het inspireerde Anderlecht tot eindelijk weer eens een zege. Want in tegenstelling tot de Europese prestaties, waarin Ferencváros en Real Sociedad knap werden verslagen, haalde paars-wit slechts vier punten uit de laatste vijf wedstrijden in de Pro League. Jan-Carlo Simic zette de thuisploeg al snel op het juiste spoor uit een corner tegen het eveneens ploeterende Standard Luik.

Het sportieve hoogtepunt van de middag was de treffer van Dolberg, die van grote afstand raak knalde. De jonge keeper Matthieu Empolo ging niet geheel vrijuit bij de harde pegel van de Deen. Empolo leek nog een derde keer gepasseerd te worden, ditmaal door Yari Verschaeren, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel van Dolberg eerder in de aanval.

Uiteindelijk zorgde voormalig sc Heerenveen-speler Anders Dreyer alsnog voor de derde Anderlecht-treffer uit een lange bal. Ook daarbij anticipeerde Empolo niet echt goed op de loopactie van de Deen. Zodoende werd er weer eens gewonnen door Anderlecht in de Pro League en familie Lukaku zag dat het goed was.

Klik eerst op de tekst boven de video om de goal te kunnen bekijken.

Pro League

Stand Pro League 2024/2025

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
2
Anderlecht
10
4
5
1
13-8
+5
17
3
Antwerp
9
5
1
3
18-7
+11
16
4
Gent
9
5
1
3
17-9
+8
16
5
Westerlo
10
4
3
3
20-18
+2
15
6
Dender
10
4
3
3
14-15
-1
15
7
Mechelen
10
4
2
4
18-14
+4
14
8
Club Brugge
9
4
2
3
15-11
+4
14
* Actueel tot en met 6 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Anderlecht
Meer over Anderlecht
Meer K. Dolberg
Meer over K. Dolberg
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.