Geen keeper, geen probleem: geplaagd Myanmar weer hard onderuit

Voor Myanmar valt er in deze interlandperiode simpelweg niets te halen. Zelfs tegen een ploeg met een verdediger op doel leed de B-ploeg van de voetbaldwerg een ruime nederlaag: 1-8.

Myanmar is door de politieke situatie in het land niet met zijn beste spelers afgereisd naar Japan, waar alle groepswedstrijden in deze interlandperiode worden gespeeld, en dat zien we terug in de resultaten. Er werd al met 10-0 verloren van Japan en ook vrijdag ging het weer mis, deze keer tegen Kirgizië. Dat terwijl de tegenstander toch ook wel wat problemen had.

Alle doelmannen in de selectie van Kirgizië werden positief getest en dus moest verdediger Ayzar Akmatov de keepershandschoenen aantrekken. Voor de B-ploeg van Myanmar leek dat een mooie kans om eens wat aan het zelfvertrouwen te werken, maar het liep anders.

Akmatov kreeg nauwelijks wat te doen en zag zijn ploeg vooral aan de overkant van het veld bezig. Dat kwam mede doordat Myanmar al na 22 minuten met tien man kwam te staan. Kirgizië stond bij rust al met 0-5 voor en maakte er uiteindelijk acht. Akmatov werd nog wel een keer gepasseerd: Hlaing Bo Bo maakte, bij een tussenstand van 0-7, de zesde goal van Myanmar in deze kwalificatiecyclus.

Kirgizië blijft dankzij de ruime overwinning in de race voor een plek in de derde kwalificatieronde. Het land moet bij de beste nummers twee eindigen om nog mee te blijven doen. Japan is met zeven overwinningen uit zeven wedstrijden al zeker van de groepszege en een plek in de derde ronde. Myanmar, de nummer 139 van de FIFA-wereldranglijst, staat onderaan in de poule.