Geertruida blikt vooruit op speciaal treffen met Slot in de Champions League

Reacties

Lutsharel Geertruida staat aan de vooravond voor een voor hem speciaal duel in de Champions League met Liverpool. De Oranje-international treft Arne Slot, de coach die bij Feyenoord van hem de speler maakte die hij vandaag de dag is. Ook Xavi Simons noemt het treffen met The Reds een droom.

Geertruida blikt vooruit op speciaal treffen met Slot in de Champions League
© Pro Shots
RB Leipzig
RB Leipzig
Wo 23 okt.
21:00
Liverpool
Liverpool

In het kielzog van Slot trok Geertruida afgelopen zomer de deur achter zich dicht bij Feyenoord. De Nederlandse manager heeft dan ook een speciaal plekje in zijn voetbalhart gekregen. 'Hij wist altijd het beste uit me te halen omdat hij ook de dingen wist te noemen waar je niet goed in bent. En daar had hij altijd gelijk in', begint Lutsha in een interview op de website van Leipzig.

'Hij is een heel slimme coach die precies weet wat hij wil en hoe hij dat dan ook moet aanpakken. En buiten het veld staat hij voor iedereen open, heeft biedt altijd een luisterend oor en is hij een goede gesprekspartner', vervolgt Geertruida, die Slot nog niet sprak sinds hun wegen zijn gescheiden. 'Nee, ik heb hem nog niet gesproken. Ik denk dat we het momenteel allebei erg druk hebben. Misschien lukt het morgen voor of vooral na de wedstrijd in het stadion', besluit hij.

Simons
Ook Simons kijkt uit naar het treffen met Liverpool. De 21-jarige Oranje-international loopt alweer wat jaartjes mee in het profvoetbal, maar spelen tegen The Reds was hem tot morgenavond nog niet gegeven. 'Het is een droom die we allemaal hebben, je krijgt er kippenvel van. Een team als Liverpool maakt het nog specialer. Ik kijk ernaar uit om tegen ze te spelen en een geweldige avond te beleven', aldus Simons, die aan mocht schuiven voor de vooruitblikkende persconferentie.

Geertruida en Simons nemen het behalve tegen Slot nog op tegen de overige spelers die onderdeel uitmaken van de Nederlandse enclave in Liverpool. Dat zijn Cody Gakpo, Vigril van Dijk en Ryan Gravenberch.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.