Geertruida wint niet bij basisdebuut, Boadu treurt ondanks eerste goal

RB Leipzig heeft het eerste puntenverlies van dit Bundesliga-seizoen geleden. Met Lutsharel Geertruida als debutant in de basis kwam de ploeg niet langs Union Berlin. Myron Boadu maakte zijn eerste goal voor VfL Bochum, maar ook hij won niet.

RB Leipzig
RB Leipzig
0 - 0
Union Berlin

Geertruida stond direct in de basis bij Leipzig, dat de rechtsback overnam van Feyenoord. Samen met Eredivisie-bekenden Loïs Openda en Xavi Simons startte de verdediger. Leipzig trof onder anderen Danilho Doekhi en invaller Yorbe Vertessen, die in de Red Bull Arena succesvol tegenhielden met Union Berlin. Even leek dat mis te gaan toen Leipzig in de tweede helft een strafschop kreeg, maar Openda faalde vanaf elf meter en stuitte op keeper Frederik Rønnow. Zo bleef het bij 0-0 in Leipzig, wat vooral voor de thuisploeg een tegenvaller was.

SC Freiburg
SC Freiburg
2 - 1
VfL Bochum
VfL Bochum

Myron Boadu heeft zijn eerste doelpunt in dienst van VfL Bochum te pakken, maar dat leverde de Duitse club zaterdag geen overwinning op. Boadu opende op bezoek bij SC Freiburg de score door zijn voet tegen een voorzet te zetten, maar in de tweede helft knokte de thuisploeg zich terug. Dankzij twee snelle goals van Junior Adamu stond het na een uur 2-1 en de gelijkmaker van Lukas Daschner werd afgekeurd wegens buitenspel. Boadu stond toen al niet meer op het veld; hij werd na 65 minuten gewisseld.

Borussia Mönchengladbach
1 - 3
VfB Stuttgart

VfB Stuttgart, de nummer twee van vorig seizoen, heeft de eerste zege van de nieuwe jaargang binnen. Op bezoek bij Borussia Mönchengladbach werd het 1-3. Deniz Undav, die namens Duitsland nog scoorde in de Nations League tegen Nederland, opende de score voor de bezoekers. Alassane Pléa trok de stand gelijk, waarna Stuttgart na de rust twee keer toesloeg via Ermedin Demirovic.