Gefrustreerde Xavi reageert op confrontatie met Vinícius

Reacties

Real Madrid had het niet verdiend om te winnen op bezoek bij Barcelona. Dat vindt Xavi, die vond dat zijn team in grote delen van de wedstrijd de bovenliggende partij was. De nederlaag door twee goals van Jude Bellingham doet pijn bij de Barça-coach.

Gefrustreerde Xavi reageert op confrontatie met Vinícius
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
1 - 2
Real Madrid
Real Madrid

Bellingham werd lange tijd goed in bedwang gehouden door Gavi, die excelleerde in de rol van meest defensieve middenvelder. Xavi was onder de indruk van hoe de negentienjarige toptalent omging met het voor hem nieuwe takenpakket. 'Hij is de ziel van dit team. Hij deed het erg goed in die controlerende rol, erg goed', deelde Xavi complimenten uit in zijn interview bij DAZN.

De oud-spelmaker baalde er ontzettend van dat Barcelona geen grotere voorsprong had opgebouwd voordat Real beter in de wedstrijd kwam. Toen Barça in de slotfase bij een 1-1 stand meer risico nam, ging het achterin mis. 'Zelfs met een gelijkspel waren we tekortgedaan', vond Xavi. 'Real leek tevreden te zijn met een punt, tot die onfortuinlijke voorzet kwam', doelde hij op de voorzet van Dani Carvajal, waaruit Bellingham na een tikje van Luka Modric in de extra tijd het winnende doelpunt maakte.

'Zoals iedere Barcelona-fan ben ik nu gefrustreerd en boos', ging Xavi verder. Hij ging niet mee in het verhaal dat zijn team pech had bij arbitrale beslissingen. Volgens sommigen had Barça een strafschop verdiend voor een vermeende overtreding van Aurélien Tchouaméni op Ronald Araújo. Xavi: 'Ik heb nog geen situaties teruggezien. In de kleedkamer ging het over strafschoppen, maar dat doet er niet toe. We hebben niet verloren door de scheidsrechter. We hebben verloren doordat we niet effectief zijn geweest.'

Akkefietje
De Spanjaard kwam tot slot terug op zijn akkefietje met Vinícius Júnior, met wie hij in de eerste helft bij de zijlijn een woordenwisseling had. De linksbuiten van Real Madrid was op dat moment gefrustreerd vanwege het niet krijgen van een vrije trap. 'Ik vertelde hem gewoon dat het geen overtreding was. Verder was er geen probleem. Ik heb respect voor Vinícius en bewonder hem als voetballer. Nee, mij zul je nooit voor controverse zien zorgen', reageerde Xavi diplomatiek.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.