Gehuurd, gekocht, verkocht: Lingr na jaar alweer weg bij Feyenoord

Reacties

Feyenoord heeft na een jaar alweer afscheid genomen van Ondrej Lingr. De middenvelder keert terug naar de club die hem in de vorige zomer aan de Rotterdammers sleet: Slavia Praag.

Gehuurd, gekocht, verkocht: Lingr na jaar alweer weg bij Feyenoord
© Pro Shots

'In de zoektocht naar meer minuten zijn Feyenoord en ik tot de conclusie gekomen dat een andere koers misschien toch beter is', legt Lingr zijn snelle vertrek uit. Ondanks dat de nieuwe coach Brian Priske, die ook uit de Tsjechische competitie afkomstig is, het stokje overgenomen heeft van Arne Slot, is zijn perspectief niet verbeterd, eerder verslechterd.

'Sportief gezien was het een mooi jaar met het spelen van de Champions League en het winnen van zowel de beker als de Johan Cruijff Schaal. En ik heb ook ontzettend genoten van de steun van het Feyenoord-publiek, dat me altijd heeft aangemoedigd om alles te geven. Ik had mijn jaar bij Feyenoord voor geen goud willen missen en wens de club en de supporters alle goeds toe in de toekomst', aldus de middenvelder.

Lingr kwam tot slechts 28 officiële wedstrijden in het eerst team van de Rotterdammers, waarin hij vier doelpunten maakte, met als hoogtepunt de belangrijke goal in de halve finale van KNVB Beker. Lingr werd afgelopen seizoen eerst gehuurd van Slavia Praag, met verplichte koopoptie van vier miljoen euro in deze zomer. Desondanks keert hij nu op permanente basis terug naar Slavia Praag, voor wie Lingr al meer dan honderd officiële wedstrijden speelde.

Alle transfers in de Seizoengids 2024/25

Alle transfers en vernieuwde selecties overzichtelijk bij elkaar op papier? Bestel dan hier de Seizoengids, die dit jaar verschijnt ná het sluiten van de transfermarkt. Op die manier is de Seizoengids van 2024/25 actueler en relevanter dan ooit.

Abonnees van het weekblad ontvangen de Seizoengids gratis op de mat. VI PRO-abonnees bestellen zonder verzendkosten.

Nog geen VI PRO-abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en krijg de Seizoengids 2024/25 cadeau.

Spelersprofiel

O. Lingr


Geboortedatum:
7 oktober 1998
Leeftijd:
25
Geboorteplaats:
Havířov
Nationaliteit
Tsjechië
Lengte:
1,75 m
Gewicht:
70 kg
Huidige club:
Slavia Praag
Nationaal team:
Tsjechië
Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer O. Lingr
Meer over O. Lingr
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.