Gelukkige zege van Volendam op Telstar

FC Volendam-Stormvogels Telstar 2-1Volendam is op de weg terug omhoog. Na vier nederlagen boekten de wijdbroeken in de Noord-Hollandse derby tegen Telstar de tweede overwinning op rij. Volendam had veel te stellen met de Velsenaren, die gretiger oogden en de betere kansen kregen. De spannende wedstrijd leek uit te monden in een 1-1 gelijkspel omdat diverse goede kansen om zeep werden geholpen. Pas in de negentigste minuut kopte Peter Wijker de winnende achter Kevin Moeliker, waardoor Volendam gedeeld vierde is Telstar zevende blijft.

Fortuna Sittard-Haarlem 0-1
Haarlem smaakte voor het eerst in veertien duels weer eens het genoegen van een zege. In Limburg wonnen de roodbroeken met 1-0. De enige treffer viel al in de achtste minuut. Arturo ten Heuvel scoorde na een afgeslagen vrije trap. Fortuna slaagde er in het vervolg niet in langszij te komen.