Gemengde gevoelens bij Trauner na belangrijke goal op EK

Reacties

Gernot Trauner hield gemengde gevoelens over aan het tweede EK-duel van Oostenrijk. De 32-jarige verdediger van Feyenoord opende de score tegen Polen (3-1) met een kopbal, maar viel in de tweede helft uit met een spierblessure.

Gemengde gevoelens bij Trauner na belangrijke goal op EK
© Pro Shots
Polen
Polen
1 - 3
Oostenrijk
Oostenrijk

De vraag is daardoor of Trauner komende dinsdag in actie kan komen in de laatste groepswedstrijd tegen Nederland, dat voor de captain van Feyenoord een extra lading heeft. 'Het is geen wedstrijd zoals alle anderen', zei hij na afloop tegen Oostenrijkse media. 'Ik woon in het land, ik krijg alles van dichtbij mee. Ik hoop dat ik actief kan helpen. Anders zal ik op de bank zitten en duimen voor een goed resultaat.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Oostenrijk heeft mede dankzij de belangrijke goal van Trauner tegen Polen nog uitzicht op de knock-outfase. 'Het was een heel belangrijke goal, ik zal me dit altijd herinneren', weet de centrale verdediger, die knap raak kopte uit een voorzet van voormalig PSV' er Phillipp Mwene en zijn treffer daarna vierde met zijn familie op de tribune. 'Ik ben dolblij dat ze er waren en dit voor altijd met me kunnen delen.'

Na een moeilijk seizoen vol blessures was Trauner op tijd fit voor het EK. Vrijdag startte hij voor het eerst in de basis na invalbeurt tegen Frankrijk. 'Ik heb geen makkelijk jaar gehad, ik heb hard gewerkt en ben blij om hier te zijn. Het feit dat ik dat kan bekronen met een goal is geweldig, maar vanwege mijn blessure heb ik gemengde gevoelens.' Zaterdag moet onderzoek uitsluitsel geven over de ernst daarvan.

Di 25 jun.

Europees Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep D Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Oostenrijk
3
2
0
1
6-4
+2
6
2
Frankrijk
3
1
2
0
2-1
+1
5
3
Nederland
3
1
1
1
4-4
0
4
4
Polen
3
0
1
2
3-6
-3
1
* Actueel tot en met 6 jul. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer G. Trauner
Meer over G. Trauner
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.