Gemis van Ejuke-miljoenen gaat wringen bij Heerenveen

Reacties

SC Heerenveen wacht nog altijd op de resterende 3,1 miljoen euro die het nog tegoed heeft van CSKA Moskou, na de transfer van Chidera Ejuke naar de Russische club in 2020. Voor komend seizoen levert het missen van die miljoenen toch wel wat liquiditeitszorgen op bij de Friezen.

Gemis van Ejuke-miljoenen gaat wringen bij Heerenveen
© Pro Shots

CSKA mocht de transfersom die het vier jaar geleden met Heerenveen overeenkwam voor Ejuke (zo'n 11,5 miljoen euro) in termijnen betalen, maar verzuimt om het laatste deel over te maken. Heerenveen zit hier al geruime tijd achteraan en is al naar de FIFA en het CAS gestapt. Vooralsnog heeft dat echter niets uitgehaald.

'Ze geven ons gelijk, maar tussen je gelijk krijgen en je geld krijgen zit helaas nog wel een verschil', zegt Ferry de Haan, de algemeen directeur van Heerenveen. 'We hebben het lang volgehouden, maar het missen van die miljoenen ga je nu wel voelen. Dat gaat dit seizoen wringen en daar zullen we rekening mee moeten houden.'

Het ontbreken van de Ejuke-miljoenen geven vooral zorgen over de liquiditeitspositie: het geld dat Heerenveen daadwerkelijk op de bank heeft staan. De club verkocht donderdag Osame Sahraoui voor zo'n acht miljoen euro aan Lille en zal een deel van die inkomsten moeten inzetten om dit gemis op te vangen.

'Hadden we de transfergelden van Ejuke wél al binnengekregen, dan hadden we nu een groter deel van de transfersom van Osame kunnen herinvesteren in onze selectie', treurt De Haan.

Lees via VI PRO meer over hoe Heerenveen met de Sahraoui-miljoenen omgaat. In dat verhaal staat onder meer een update over het terugbrengen van het forse operationele tekort waar de club mee kampt:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.