Georgische keeper brengt herinneringen terug naar schiettent van Oranje

Reacties

Tsjechië heeft zaterdag alles op alles gezet om de drie punten te pakken tegen Georgië, maar slaagde er maar één keer in om Giorgi Mamardashvili te passeren (1-1). De Georgische keeper pakte de ene na de andere bal en schreef bijna EK-historie: alleen in een duel van Oranje had een doelman het in de geschiedenis van Europese eindronde ooit nóg drukker.

Georgische keeper brengt herinneringen terug naar schiettent van Oranje
© Pro Shots
Georgië
Georgië
1 - 1
Tsjechië
Tsjechië

Mamardashvili verrichtte zaterdag elf reddingen en hield zijn ploeg daarmee op de been. De doelman van Georgië werd door de UEFA dan ook gekozen tot Man van de Wedstrijd. Vooral dankzij zijn goede werk behaalde debutant Georgië zijn eerste punt ooit op een EK.

Mamardashvili kwam ook erg dicht bij het EK-record van Aleksanders Kolinko. De keeper van Letland moest op het EK van 2004 twaalf reddingen in één wedstrijd verrichten. Dat was in de groepsfase, tegen Nederland. Een goed resultaat leverde de goede dag van Kolinko Letland niet op: Nederland won met 3-0. Maar die zege had dus nog wel wat ruimer kunnen uitvallen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Alles over het EK

Tijdens het EK bundelen we het laatste EK- en Oranje-nieuws op onze EK 2024-pagina. Alle wedstrijden zijn hier te vinden.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.