Gerndt besluit carrière bij Helsingborgs met rode kaart

Alexander Gerndt besloot zijn carrière in de Zweedse competitie op vervelende wijze. De aanwinst van FC Utrecht kreeg een rode kaart voor het slaan van een tegenstander in het duel van Helsingborgs IF met Malmö FF (2-2). Tien minuten voor het einde van de wedstrijd sloeg de 25-jarige aanvaller Miljan Mutavdzic op het hoofd.

Gerndt besluit carrière bij Helsingborgs met rode kaart

De uithaal was het laatste wapenfeit van Gerndt in eigen land. Volgende week komt hij weliswaar nog in actie in de derde voorronde van de Europa League, maar passend afscheid nemen van de fans zit er niet meer in. Helsingborgs speelt op dinsdag 26 juli in Tel Aviv tegen Bnei Yehuda.

De return, gespeeld op 4 augustus, maakt hij niet meer mee, omdat de spits zich dan reeds in Utrecht bevindt. Het was de bedoeling, dat Gerndt tot en met volgende week zondag bij Helsingborgs zou blijven. Dan treft de club in eigen huis IFK Göteburg. Nu hij daarvoor geschorst is, bestaat de kans dat hij eerder naar Nederland afreist.

Zelf liet Gerndt al in de nieuwe Voetbal International weten graag naar Stadion Galgenwaard te komen. Hij weet opvallend veel van de club en van de Nederlandse competitie. 'Ik heb er alleen maar positieve verhalen over gehoord. De speelstijl is goed voor mij en de Eredivisie is een goede tussenstap voor een mogelijke verdere stap in mijn carrière.'

'Via Utrecht wil ik naar de top. Er was ook interesse uit Engeland - vooral van West Bromwich Albion - Italië en van FC Kopenhagen, maar dat zag ik niet zo zitten. Ik wil elke week spelen, en op een leuk niveau acteren', zegt de topscorer van de Zweedse koploper Helsingborgs IF , waar eveneens de Nederlandse aanvaller Rachid Bouaouzan speelt.

Gerndt, 1.77 meter lang, maakte dit seizoen in vijftien competitieduels zeven treffers. Als prof debuteerde hij in 2007 bij AIK uit Solna, vervolgens speelde hij bij IK Sirius, Gefle IF en halverwege vorig jaar stapte hij over naar Helsingborgs IF. In totaal maakte hij 36 doelpunten in 81 competitiewedstrijden. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's