Gerrard en Rooney bezorgen Engelsen vierde zege

Engeland gaat ruim aan kop in de Groep 6 van de WK-kwalificatiecampagne. De Engelsen wonnen ook hun vierde duel. Kroatië had weinig moeite met Andorra.

Gerrard en Rooney bezorgen Engelsen vierde zege

Wit-Rusland-Engeland 1-3Ondanks een vroege voorsprong begon Engeland nerveus in Minsk. Na voorbereidend werk van Wayne Rooney zorgde Steven Gerrard al na elf minuten voor de Engelse voorsprong, maar het was Wit-Rusland dat het beste van het spel had. De gelijkmaker van Pavel Sitko was dan ook terecht.

Rooney hielp Engeland echter aan de zege met twee goals. Bij zijn eerste mocht hij Emile Heskey bedanken voor het voorbereidende werk. De 1-3 fabriceerde Rooney na een prachtige combinatie met Gerrard.

Met twaalf punten uit vier wedstrijden is Engeland met afstand koploper in Groep 6. Oekraïne lijkt de belangrijkste concurrent met zeven punten uit drie wedstrijden.

Kroatië-Andorra 4-0Ook Kroatië heeft nog kans zich te plaatsen voor het WK. Door de winst tegen Andorra staat de ploeg van bondscoach Slaven Bilic op zeven punten uit vier wedstrijden. Ivan Rakitic (2), Luka Modric en Ivica Olic scoorden tegen Andorra.

Bekijk hier al onze video's