Geruchten rondom De Bruyne nemen toe: is dit zijn beoogde opvolger?

Reacties

Manchester City overweegt volgens Engelse berichtgeving om Eberechi Eze over te nemen van Crystal Palace. De kampioen van Engeland zit nog altijd in onzekerheid over Kevin De Bruyne en ziet in de 26-jarige Engelsman een goed alternatief.

Geruchten rondom De Bruyne nemen toe: is dit zijn beoogde opvolger?
© Pro Shots

De geruchten rondom De Bruyne gaan al langere tijd rond. Naar verluidt doet Al-Ittihad er alles aan om hem naar Saoedi-Arabië te halen. De 33-jarige Belg heeft al eens eerder laten vallen dat hij in de verleiding zou kunnen komen als er 'ongelofelijk veel geld' wordt geboden. De Bruyne heeft ook nog maar een jaar contract in Manchester.

Door die onzekerheid voelt Manchester City zich genoodzaakt om ook verder te kijken. Volgens de Engelse kwaliteitskrant The Guardian staat Eze bovenaan het lijstje. Daarvoor moet Manchester City wel flink de portemonnee trekken. Hij zou een afkoopclausule in zijn contract hebben voor minstens 71 miljoen miljoen euro en dat bedrag kan door bonussen zelfs nog oplopen tot 83 miljoen.

En Crystal Palace is niet bereid daaronder te zitten. Het zag de andere sterspeler van afgelopen seizoen Michael Olise deze zomer immers al naar Bayern München vertrekken. Eze staat tevens in de belangstelling van Arsenal en Tottenham Hotspur, maar de vraag is of zij aan de forse vraagprijs kunnen en willen voldoen.

Eze kwam in de afgelopen twee seizoenen tot 21 goals en 10 assists voor Crystal Palace. Daarnaast is hij uitgegroeid tot international van Engeland. Afgelopen EK mocht hij drie keer invallen. Tegen Nederland bleef hij op de bank.

Spelersprofiel

E. Eze


Geboortedatum:
29 juni 1998
Leeftijd:
26
Geboorteplaats:
London
Nationaliteit
Engeland
Lengte:
1,78 m
Gewicht:
73 kg
Huidige club:
Crystal Palace
Huidige club:
Crystal Palace Under 23
Nationaal team:
Engeland
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.