'Gestopte Agüero klaagt Barcelona voor drie miljoen euro aan'

Reacties

Sergio Agüero heeft Barcelona aangeklaagd voor een bedrag van drie miljoen euro. De Argentijnse spits, die in december 2021 zijn voetbalcarrière vroegtijdig moest beëindigen vanwege hartproblemen, beweert dat de Catalaanse club hem onvoldoende heeft uitbetaald en dat hij recht heeft op een hogere vergoeding.

'Gestopte Agüero klaagt Barcelona voor drie miljoen euro aan'

Dat melden diverse media, waaronder ESPN, Mundo Deportivo en The Athletic, die hun berichten baseren op een brief die vanuit Barcelona aan de 'socios' (leden) is verstuurd. Daarin staat dat Agüero vindt recht te hebben op een bedrag van drie miljoen euro, omdat Barcelona hem bij zijn contractbeëindiging in 2021 te weinig uitbetaald zou hebben. Of het een zaak wordt, is nog niet zeker, omdat Barcelona nog op de claim moet reageren. Zeker is wel dat beide partijen tegenover elkaar staan.

Agüero sloot zich in de zomer van 2021 aan bij Barcelona, na een succesvolle periode bij Manchester City, maar zijn tijd in Camp Nou werd abrupt afgebroken door zijn gezondheidsproblemen. Tijdens een competitiewedstrijd tegen Deportivo Alavés kreeg hij last van pijn op de borst en ademhalingsproblemen, wat leidde tot de diagnose van een hartritmestoornis. Enkele weken later maakte Aguëro in tranen bekend dat hij, op advies van medische experts, met onmiddellijke ingang zou stoppen met voetbal.

Agüero werd gezien als één van de beste spitsen van zijn generatie. Hij bouwde een legendarische carrière op, met diverse hoogtepunten als zijn beslissende doelpunt voor Manchester City in 2012, waarmee hij de club de eerste Premier League-titel in 44 jaar bezorgde.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.