Geweldige coëfficiëntenavond voor Nederland

Reacties

Nederland heeft een flinke boost gekregen op de coëfficiëntenlijst. Zelf werd via de zege van Feyenoord op Benfica de volle buit gepakt op de woensdagavond, bij Portugal ging het flink mis.

Geweldige coëfficiëntenavond voor Nederland
© Pro Shots
Benfica
Benfica
1 - 3
Feyenoord
Feyenoord

De zege van Feyenoord op Benfica komt zeer gelegen, want de Portugezen waren bezig aan een flinke opmars. Tot aan woensdag was het land het best presterende land op de UEFA-lijst, maar die eerste plek heeft Portugal na woensdagavond verloren aan Engeland.

Niet alleen ging het mis voor Benfica, eerder op de avond verloor Braga van FK Bodø/Glimt in de Europa League. Dat was al een mooie voorbode voor wat komen ging in Lissabon. Het duel tussen Benfica en Feyenoord werd al omgedoopt tot 0,733puntenduel, in plaats van de traditionele zespuntenwedstrijd.

Niet alleen pakt Feyenoord door de zege 0,333 punten voor het coëfficiënt van Nederland, Portugal wordt 0,4 punt onthouden door de nederlaag van Benfica. Daarnaast ligt het numerieke voordeel donderdag in Nederlandse handen. Portugal heeft met FC Porto (tegen 1899 Hoffenheim) en Vitória (Djurgardens IF) twee ijzers in het vuur, terwijl Ajax, AZ en FC Twente in actie komen tegen Qarabag FK, Tottenham Hotspur en Lazio.

Alles over Feyenoord op VI PRO

Feyenoord heeft een imponerende Champions League-zege geboekt op Benfica. Op VI PRO belichtten we het duel in Lissabon vanuit alle kanten.

Pieter Zwart analyseerde de wedstrijd
Alles over de Champions League-financiën van Feyenoord.
De rapportcijfers van Feyenoord.

Alles lezen op VI PRO? Sluit direct een abonnement af en krijg een special cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.