Druk op Ten Hag neemt verder toe na pijnlijke thuisnederlaag tegen Spurs

Reacties

Erik ten Hag heeft de volgende dreun ontvangen met Manchester United. In eigen huis zag de Nederlandse coach het voor rust met een vroege goal, rode kaart voor captain Bruno Fernandes en uitvallen van Kobbie Mainoo compleet misgaan tegen Tottenham Hotspur. Daar was na de pauze geen redden meer aan, integendeel. 

Druk op Ten Hag neemt verder toe na pijnlijke thuisnederlaag tegen Spurs
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
0 - 3
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Na de tegenvallende remise tegen FC Twente midweeks was het schouwspel in de eerste helft vanuit United-perspectief wederom niet om aan te zien. De formatie van Ten Hag werd bij tijd en wijle letterlijk overlopen in de eerste helft, waarbij Spurs de bal continu razendsnel veroverde. Stoomtrein Micky van de Ven deed dat na twee minuten op eigen helft, zette een rush van ruim zestig meter in en bediende Brennan Johnson uiterst fraai bij de tweede paal: 0-1.

Maar in de eerste helft had de score al veel hoger kunnen uitvallen. Diezelfde Johnson raakte na twintig minuten de paal met een schot in de verre hoek, een omhaal van Cristian Romero ging rakelings langs het doel van Andre Onana en de voormalig Ajax-goalie voorkwam niet veel later een zekere tweede Tottenham-treffer toen hij de weg van de doorgebroken Timo Werner succesvol versperde.

Toch was Ten Hag zeker niet opgelucht dat United, dat via de zwak spelende Joshua Zirkzee (intikker gepakt) en Alejandro Garnacho (schot in de korte hoek gestopt) gevaarlijk was geweest, slechts met één treffer had hoeven incasseren. Op slag van rust werd Fernandes met een discutabele directe rode kaart van het veld gestuurd na een vooral ongelukkige tackle op James Maddison. De VAR kwam echter niet op de lijn en de prent bleef staan. Tegelijkertijd moest Kobbie Mainoo zich laten wisselen met een blessure.

Zirkzee werd het slachtoffer van de rode kaart ten faveure van Casemiro en als Ten Hag nog had gehoopt op een resultaat met tien man, was die hoop na rust direct vervlogen. Lisandro MartΓ­nez verspeelde de bal op de middellijn uiterst knullig aan Johnson, die vrij baan had richting het doel, de bal omhoog wipte en Dejan Kulusevski van dichtbij het duel al liet beslissen. 'You’re getting sacked in the morning', zongen de Spurs-fans luidkeels op Old Trafford.

In dat kader bleef een absolute afstraffing in cijfers Manchester United enigszins bespaard, want na een dubbele kans voor Spurs op de derde treffer, waarbij Onana tot tweemaal toe in de weg lag, kregen The Red Devils zelfs nog even de overhand in de wedstrijd. Casemiro schoot echter rakelings langs de verkeerde kant van de paal en hulp via een strafschop kreeg Manchester United evenmin, ondanks dat er twee keer een bal op de hand kwam in de zestien van de bezoekers.

Waar United er ook niet in slaagde om Γ©cht gevaarlijk te worden uit een van de vele hoekschoppen was Tottenham Hotsput dat wel. Een corner vanaf links werd een klein kwartier voor tijd keurig verlengd door Pape Sarr en kwam voor de voeten van Dominic Solanke: de spits gleed de 0-3 tegen de touwen.

Het betekende de zoveelste dreun voor Ten Hag, die Old Trafford een kwartier voor tijd al akelig leeg zag lopen. De fans die wel bleven zetten zagen door goed keeperswerk van Onana geen tegengoals meer, wel viel de ingevallen Mount nog uit met een hoofdblessure.

Met slechts twee zeges en drie nederlagen in de eerste zes Premier League-wedstrijden staat Ten Hag met Manchester United in het rechterrijtje, daar waar Tottenham Hotspur door deze zege juist even uit verdwenen is. Tussen de Europa League en League Cup-duels in zijn de ontmoetingen met Aston Villa, Brentford, West Ham United en Chelsea mogelijk beslissend voor Ten Hag. Al is de druk op de Nederlandse coach niet voor het eerst onevenredig hoog en is het de vraag of de oefenmeester wederom het vertrouwen van de clubleiding houdt.

Premier League

Stand Premier League 2024/2025

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
11
Brentford
6
2
1
3
8-10
-2
7
12
Manchester United
6
2
1
3
5-8
-3
7
13
AFC Bournemouth
5
1
2
2
5-8
-3
5
14
West Ham United
6
1
2
3
6-10
-4
5
15
Ipswich Town
6
0
4
2
5-10
-5
4
16
Everton
6
1
1
4
7-15
-8
4
* Actueel tot en met 29 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.