Giménez komt niet meer in actie voor Feyenoord in 2024

Reacties

Santiago Giménez is de komende drie maanden zoet met zijn revalidatie. Dit heeft werkgever Feyenoord dinsdagmiddag gecommuniceerd. De Mexicaanse spits liep tegen NAC Breda een bovenbeenblessure op.

Giménez komt niet meer in actie voor Feyenoord in 2024
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
2 - 0
NAC Breda
NAC Breda

Voor Giménez ging het al vroeg in de thuiswedstrijd tegen NAC mis. Zonder dat er een tegenstander in de buurt was, raakte de spits geblesseerd. Hij greep naar zijn bovenbeen en werd vervolgens per brancard van het veld gedragen in De Kuip. Zijn vervanger Ayase Ueda scoorde vijf minuten later, het werd uiteindelijk een 2-0 overwinning voor Feyenoord.

Inmiddels heeft Feyenoord meer onderzoek laten uitvoeren en is de bovenbeenblessure nader onderzocht. Uit het medisch onderzoek is gebleken dat de herstelperiode naar verwachting drie maanden gaat duren. Dit betekent dat Giménez dit jaar niet meer in actie komt voor Feyenoord. De laatste wedstrijd van 2024 is voor Feyenoord het uitduel met PSV, op 22 december.

Afgelopen zomer meldde Nottingham Forest zich herhaaldelijk bij Feyenoord voor Giménez. Tot een deal kwam het niet

Giménez zal door zijn blessure de Champions League-wedstrijden tegen Girona, Benfica, Red Bull Salzburg, Manchester City en Sparta Praag moeten missen. Na de winterstop wordt er in Europa nog gespeeld tegen Bayern München en Lille, die wedstrijden haalt Giménez mogelijk wel. In de Eredivisie zal de Mexicaan de toppers tegen Ajax (30 oktober), AZ (2 november) en het eerder genoemde duel met PSV moeten missen.

Met Ueda haalde Feyenoord vorig jaar al een opvolger voor Giménez, die op dat moment goed in de markt lag. Tot een verkoop kwam het echter niet, waardoor de Japanner ook dit seizoen tweede spits was achter Giménez. Deze zomer haalde Feyenoord met Julián Carranza nog een spits, hij speelde dit seizoen nog maar twaalf minuten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.