Girona-coach zet Misehouy met beide benen op de grond na droomdebuut

Reacties

Gabriel Misehouy is donderdagavond bij zijn debuut voor Girona uitgegroeid tot de jongste Nederlandse doelpuntenmaker van deze eeuw in La Liga. Coach Míchel was blij met de inbreng van de negentienjarige ex-Ajacied, maar waakte direct voor teveel euforie.

Girona-coach zet Misehouy met beide benen op de grond na droomdebuut
© Pro Shots
Real Betis Sevilla
Real Betis Sevilla
1 - 1
Girona
Girona

In de uitwedstrijd tegen Betis kwam Misehouy in de 71ste minuut binnen de lijnen. Even eerder was de twintigjarige Iker Almena al ingevallen. Hij zorgde in de 72ste minuut voor het voorbereidende werk bij de goal van de Nederlandse aanwinst. Misehouy scoorde uit een teruggetrokken lage voorzet en redde zo een punt voor Girona op bezoek bij de concurrent.

In zijn reactie na afloop was Míchel voorzichtig toen het ging over de jongelingen die na hun invalbeurt direct veel impact hadden. 'Het zijn spelers met veel goede kwaliteiten, maar er moet ook nog heel veel beter', zei de trainer die vorig seizoen met zijn ploeg zo knap derde werd tegenover Spaanse media. 'Als ze na één goal stoppen met zich ontwikkelen, dan gaan we geen plezier van ze hebben. Ze moeten weten dat ze nog ver verwijderd zijn van het niveau dat nodig is en dat ze op veel vlakken nog een stap voorwaarts moeten zetten.'

Míchel was over meer zaken kritisch na de eerste competitiewedstrijd in het nieuwe seizoen. Hij legde uit dat er dit seizoen bij de club van Daley Blind en Donny van de Beek waarschijnlijk op zeker gespeeld gaat worden. Dat is geen keuze uit luxe, maar na het vertrek van bepalende spelers als Savio, Eric García, Artem Dovbyk en Aleix García kan de coach naar eigen zeggen niet anders. Blind maakte in Sevilla de negentig minuten vol. Van de Beek was negentig minuten reserve.

Bekijk hier al onze video's
Meer Girona
Meer over Girona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.