Girona incasseert jackpot en ziet Romeins onthaal voor La Liga-topscorer

Reacties

Artem Dovbyk (27) lijkt La Liga definitief te verlaten. De spits uit Oekraïne heeft zijn topseizoen met Girona bekroond met een transfer. AS Roma gaat de aanvaller op korte termijn presenteren, lijkt het.

Girona incasseert jackpot en ziet Romeins onthaal voor La Liga-topscorer
© Pro Shots

Donderdagochtend landde Dovbyk al in de Italiaanse hoofdstad. Honderden fans van de Giallorossi wachtten de nieuwe topaankoop op het vliegveld op. Daar zagen zij de spits zijn voeten op Romeinse bodem zetten en koers maken naar de medische keuring.

Volgens Sky Sport Italia rinkelt de kassa ondertussen in Spanje. Girona ontvangt namelijk 30,5 miljoen euro voor de ploeggenoot van Daley Blind en Donny van de Beek. Dat bedrag kan via bonussen oplopen tot 36 miljoen euro.

Roma haalt met Dovbyk de topscorer van La Liga in huis. De spits eindigde bovenaan de topscorerslijst na een sensationeel seizoen met Girona. Liefst 24 keer schoot de aanvalsleider raak, wat zijn club mede naar de Champions League leidde.

Nu is het tijdperk van Dovbyk bij Girona ten einde. Roma gaat aan de haal met de spits, die nog maar een klein jaar geleden voor minder dan acht miljoen euro gekocht werd van SK Dnipro-1. Nu wacht hem een entree in de Serie A.

Bekijk hier al onze video's
Meer Serie A
Meer over Serie A
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.