Girona met twee blessures en vierde puntenverlies op rij richting Feyenoord

Reacties

Girona is nog ver verwijderd van de vorm van vorig seizoen. De komende tegenstander van Feyenoord in de Champions League liet in eigen land voor de vierde wedstrijd op rij punten liggen, dit keer op bezoek bij Celta de Vigo. Tot overmaat van ramp vielen Daley Blind en Oriol Romeu geblesseerd uit.

Girona met twee blessures en vierde puntenverlies op rij richting Feyenoord
© Ziggo
Celta de Vigo
Celta de Vigo
1 - 1
Girona
Girona

Girona zit er niet lekker in. De laatste drie duels in La Liga eindigden allemaal niet in een overwinning. De wedstrijden tegen Barcelona en Valencia eindigden in een nederlaag, thuis tegen Rayo Vallecano bleven de Catalanen op een doelpuntloos gelijkspel steken. Voor het bezoek aan Celta ruimde Míchel een basisplaats in voor Arnaut Danjuma en Blind.

Donny van de Beek begon op de bank, maar mocht na een klein kwartier alsnog zijn opwachting maken. Dat had de middenvelder te danken aan een blessure van Romeu. Een andere Nederlander was betrokken bij de openingstreffer van de bezoekers. Blind vond het hoofd van Yangel Herrera, die in de lucht niet te kloppen bleek (0-1).

Klik eerst op de tekst boven de video om de goal te kunnen bekijken.

In de tweede helft ging het fout voor Blind, die zich geblesseerd moest laten vervangen. Het is nog niet bekend of dat gevolgen heeft voor het duel met Feyenoord. Zonder grote kansen te creëren bleef Girona de beste ploeg, maar in de slotfase zou het toch nog fout gaan. Dat was te wijten aan Iago Aspas. De 37-jarige invaller plaatste de bal loepzuiver in de linkerhoek (1-1).

Daar bleef het bij in Balaídos. Dat betekent dat Girona in het rechterrijtje van La Liga blijft steken. De opponent van Feyenoord staat teleurstellend twaalfde. Celta doet het iets beter en staat negende.

LaLiga

Stand LaLiga 2024/2025

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
9
Celta de Vigo
8
3
1
4
15-15
0
10
10
Alavés
8
3
1
4
11-12
-1
10
11
Real Betis Sevilla
7
2
3
2
7-7
0
9
12
Girona
8
2
3
3
9-11
-2
9
* Actueel tot en met 29 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.