Giroud grijpt kans en redt Arsenal met late treffer

Olivier Giroud heeft maandagmiddag voorkomen dat Arsenal de achterstand op koploper Chelsea opnieuw zag toenemen. De Franse spits begon voor het eerst dit Premier League-seizoen in de basis en brak in de slotfase de ban tegen West Bromwich Albion: 1-0.

Arsenal bleef lang in het spoor van Chelsea, maar de machine haperde de laatste weken met nederlagen tegen Everton en Manchester City. Gemiste kansen braken The Gunners in die duels op en dat leek ook tegen WBA te gaan gebeuren. De ploeg van manager Arsène Wenger domineerde het thuisduel grotendeels, maar kreeg de bal niet langs doelman Ben Foster.

Doordat Wenger landgenoot Giroud eindelijk weer eens aan de aftrap liet verschijnen, speelde Alexis Sánchez in een vrije rol vanaf de linkerflank. De Chileen was samen met Mesut Özil een plaag voor de WBA-defensie, maar de ban breken deed het duo niet. Vooral na rust waren de kansen er zeker. Sánchez raakte echter de paal na een redding van Foster op een inzet van Alex Iwobi.

Toen de Engelsman kort daarna ook een antwoord had op een hard en hoog schot van Alexis, werd de vrees voor nieuw puntenverlies bij Arsenal groter en groter. Wenger probeerde met Lucas Pérez  en Aaron Ramsey voor nieuwe impulsen te zorgen, maar het stugge WBA hield stand. Totdat Giroud in de 87ste minuut uit een voorzet van Özil toch nog raak kopte.

Dat late doelpunt van de Franse spits, die als invaller dit seizoen al drie keer scoorde, was genoeg voor de eerste competitiezege van Arsenal sinds 10 december. West Brom scoorde immers niet uit de spaarzame kansen die het kreeg via José Salomón Rondón en Claudio Yacob. The Gunners houden de achterstand van negen punten op Chelsea in stand en staan voorlopig gedeeld tweede met Liverpool.