Gittens bezorgt Dortmund zege bij Bundesliga-debuut Sahin

Reacties

Nuri Sahin heeft zijn eerste Bundesliga-wedstrijd als trainer van Borussia Dortmund zaterdag tot een goed einde gebracht. Dat was te danken aan invaller Jamie Bittens, die tegen Eintracht Frankfurt beide doelpunten van Dortmund voor zijn rekening nam.

Gittens bezorgt Dortmund zege bij Bundesliga-debuut Sahin
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
2 - 0
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt

Sahin nam deze zomer het stokje over van Edin Terzic en begon vorige week met een bekeroverwinning op Phönix Lübeck (1-4). In het Volksparkstadion, waar het duel werd gespeeld, moest Donyell Malen het doen met een rol als invaller. Tegen Eintracht Frankfurt kreeg de Oranje-international een basisplaats. Opvallend was dat Malen niet op de rechterflank, maar op de linkerflank begon.

Op papier was de ontmoeting in het Signal Iduna Park een interessante krachtmeting. In de praktijk hadden beide ploegen het lastig om tot uitgespeelde kansen te komen. Zeventig minuten lang lukte dat niet of nauwelijks. Toen stond Gittens op. De invaller stoomde op, sneed naar binnen en schoot de bal prachtig via de onderkant van de lat in het doel (1-0).

Op basis van het spelbeeld was het openingsdoelpunt verdiend. Het balbezit was het hele duel ruim in het voordeel van Dortmund, dat de voorsprong niet meer zou weggeven. Uit de counter tekende Gittens in de blessuretijd nog voor 2-0. Dortmund vervolgt de competitie volgende week met een uitwedstrijd tegen Werder Bremen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.