Go Ahead Eagles shopt na vertrek Rommens bij FC Volendam

Reacties

Go Ahead Eagles neemt Calvin Twigt over van FC Volendam. De 21-jarige middenvelder blijft na de degradatie met Volendam dus in de Eredivisie actief. Twigt tekent in Deventer een contract tot medio 2028.

Go Ahead Eagles shopt na vertrek Rommens bij FC Volendam
© Pro Shots

Twigt is bij Go Ahead de vervanger van Philippe Rommens, die onlangs vertrok naar het Hongaarse Ferencvaros. Volendam ontvangt enkele tonnen voor de middenvelder, die nog twee jaar onder contract stond. Twigt doorliep de jeugdopleiding van Volendam en debuteerde in 2020 op zeventienjarige leeftijd in de hoofdmacht.

'Calvin heeft ondanks zijn jonge leeftijd al meer dan tachtig wedstrijden achter zijn naam, waarvan meer dan de helft op Eredivisie-niveau. Calvin is een allround middenvelder die in meerdere rollen op het middenveld goed uit de voeten kan', schetst technisch manager Paul Bosvelt van Go Ahead Eagles zijn meest recente aanwinst.

Go Ahead versterkte het middenveld eerder al met Mathis Suray van FC Dordrecht en nu dus met Twigt, die afgelopen seizoen opviel bij het kwakkelende Volendam en debuteerde in Jong Oranje. Hij heeft 84 wedstrijden in het betaalde voetbal achter zijn naam staan, waaronder 42 in de Eredivisie.

Twigt kan net op tijd ingeschreven worden voor de Conference League-wedstrijd tegen SK Brann van komende donderdag. De deadline daarvoor is deze vrijdag. Go Ahead speelt donderdag thuis en gaat een week later op bezoek in Noorwegen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Go Ahead Eagles
Meer over Go Ahead Eagles
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.