Go Ahead én Adekanye breken de ban tegen tiental RKC

Reacties

Go Ahead Eagles heeft zondagavond zijn eerste zege van het seizoen geboekt. Na de Europese uitschakeling ging het ook mis tegen Fortuna Sittard en Willem II, RKC Waalwijk bleek in De Adelaarshorst wel een gewillig slachtoffer.

Go Ahead én Adekanye breken de ban tegen tiental RKC
© Pro Shots
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles
2 - 0
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk

Het was in de derde minuut uitgerekend Bobby Adekanye die scoorde. De aanvaller kreeg wat kritiek over zich heen na het eerste duel van Go Ahead in Europa, met SK Brann. In dat duel had Adekanye behoorlijk wat kansen gemist, tegen RKC was het dus wel snel raak. Van dichtbij maakte hij zijn eerste treffer voor Go Ahead sinds 26 februari 2023. Hij kwam daarvoor in 46 achtereenvolgende duels niet tot scoren.

Na de vroege voorsprong kreeg Go Ahead de volgende boost, want Yassin Oukili pikte binnen iets meer dan vijf minuten twee gele kaarten op. Het numerieke voordeel kon Go Ahead lang niet uitbuiten, maar een kwartier in de tweede helft viel de bevrijdende tweede treffer alsnog. Finn Stokkers werkte binnen bij de tweede paal.

Met tien man en zonder spits Michiel Kramer, die uit de wedstrijdselectie was gezet door de clubleiding, had RKC te weinig stootkracht om nog iets uit te richten in Deventer. Zo blijft RKC samen met Almere City FC en PEC Zwolle puntloos, Go Ahead laat de nul achter zich.

Go Ahead Eagles Nederland

RKC Waalwijk Nederland

RKC Waalwijk Nederland

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.