Go Ahead klimt op en bezorgt Sparta eerste nederlaag

Go Ahead Eagles heeft zichzelf wat kleur op de wangen gegeven door uit bij Sparta te winnen. Het werd 1-2, mede door een uitblinkende Victor Edvardsen.

Sparta Rotterdam
1 - 2
Go Ahead Eagles

Met drie nederlagen in vier wedstrijden en een Europese uitschakeling stond de druk er al op bij Go Ahead, al durfde trainer Paul Simonis ook toe te geven dat de zege op RKC Waalwijk wat lucht gegeven heeft. Sparta won ook pas één keer, maar staat door drie remises wel op zes punten.

Een levendige beginfase leverde kansen op van Tobias Lauritsen en Pelle Clement, maar scoren deden zij niet. Go Ahead kwam steeds niet verder dan het strafschopgebied van Sparta. De goal van Go Ahead was daarom ook tegen de verwachting in. Jakob Breum kreeg te veel ruimte en verschalkte Nick Olij in de korte hoek.

Die goal gaf Go Ahead de broodnodige energie, want tot dat moment was Sparta thuis de baas. Go Ahead nam het heft meer in handen en kwam door een schot van Edvardsen van een meter of vijftig nog bijna op 0-2. Na rust was het via een bekeken stift van Edvardsen alsnog 0-2. Door die goal was de hoofdrol voor Edvardsen, die hard op weg was naar een vertrek vanwege zijn reserverol, een transfer zag afketsen en toch weer in de armen gesloten werd.

Sparta voerde de druk in de slotfase op, maar leek door gemiste kansen van Joshua Kitolano en Camiel Neghli een verloren wedstrijd te spelen. Via invaller Shunsuke Mito werd het tien minuten voor tijd alsnog 1-2 en daardoor beleefde Go Ahead angstige laatste tien minuten. Daarin werd echter niet meer gescoord, omdat Sparta z'n kruit verschoten had.