Go Ahead mist zes spelers: 'Maar we zijn klaar voor Brann'

Reacties

Go Ahead Eagles moet het donderdag in de Conference League tegen SK Brann stellen met een gemankeerde selectie. Trainer Paul Simonis kan geen beroep doen op liefst zes spelers. Toch denken de Deventenaren dat ze klaar zijn voor de confrontatie met de Noren in het Europese voorportaal.

Go Ahead mist zes spelers: 'Maar we zijn klaar voor Brann'
© Pro Shots
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles
0 - 0
SK Brann
SK Brann

'Wie we missen? Dat is een heel rijtje', vertelde Simonis woensdag tijdens de persconferentie voor de wedstrijd tegen Brann. Vervolgens noemde hij de namen van Gerrit Nauber, Julius Dirksen, Pim Saathof, Mathis Suray, Oliver Edvardsen en Thibo Baeten. Nauber, Dirksen en Edvardsen zijn langdurig geblesseerd, terwijl Saathof en Suray niet fit zijn. Baeten ontbreekt vanwege privéomstandigheden.

Een voordeel is dat aanwinst Calvin Twigt inzetbaar is. Hij start waarschijnlijk op de bank. Søren Tengstedt, die als nummer 10 de vertrokken Willum Willumsson vervangt, is daarentegen niet fit genoeg om negentig minuten te spelen. Simonis beaamde dat de voorbereiding van Go Ahead niet optimaal is geweest.

'Idealiter is er meer tijd, maar dat weet je van tevoren', vervolgde Simonis. 'Aan de andere kant is het ook een uitdaging om dit weer goed te managen. We hebben een vrij kleine groep, maar de jongens waarover we kunnen beschikken, staan er allemaal goed op. Dus ja, ik denk dat we er klaar voor zijn.'

Aanvoerder Mats Deijl, die na Simonis aanschoof, sprak woorden van dezelfde strekking. 'Iedereen kijkt er vooral erg naar uit. De voorbereiding hebben we zo veel normaal proberen te houden, zoals bij alle andere wedstrijden. Ik denk dat dat goed gelukt is. Ondanks de trainerswissel en de geblesseerden die we hebben, heb ik er vertrouwen in dat het goed genoeg is geweest en dat we er morgen zullen staan.'

Lees woensdag en donderdag op VI PRO meer over de aanloop van Go Ahead Eagles richting de Europese wedstrijd tegen Brann.

Bekijk hier al onze video's
Meer Go Ahead Eagles
Meer over Go Ahead Eagles
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.