Go Ahead naar IJsland of Schotland bij doortocht in Europa

Reacties

Go Ahead Eagles weet dat het Valur Reykjavík of St. Mirren treft, mocht het SK Brann verslaan in de tweede voorronde van de Conference League. Dit heeft een loting op de maandagmiddag uitgewezen.

Go Ahead naar IJsland of Schotland bij doortocht in Europa
© Pro Shots

Go Ahead keert deze week terug in Europa en moet drie tweeluiken overleven om de hoofdfase van de Conference League te bereiken. Brann is de eerste horde, de tweede horde komt voort uit de wedstrijd Valur - St. Mirren.

Door de play-offs te winnen speelt Go Ahead voor het eerst sinds 2015 weer eens in Europa. Toentertijd kreeg de formatie uit Deventer een Europees ticket via het fair play-klassement. Ferencváros uit Hongarije schakelde Go Ahead negen jaar geleden in de eerste ronde uit.

Als Go Ahead ditmaal wel een ronde overleeft, ten koste van Brann, gaat het dus naar de derde voorronde van de Conference League. Daarin zal het dus uitkomen tegen het IJslandse Valur of het Schotse St. Mirren.

De potentiële tegenstanders van Go Ahead Eagles

Valur Reykjavík speelde nooit eerder tegen een Nederlandse club, de IJslanders hebben twee grote namen in de selectie. Gylfi Sigurdsson speelde meer dan driehonderd wedstrijden in de Premier League en is tachtigvoudig international van IJsland, begin dit jaar streek hij neer op IJsland. Aron Jóhannsson speelde ook in diverse topcompetities, maar was vooral als spits van AZ succesvol. Tussen 2013 en 2015 maakte hij 29 doelpunten in 58 Eredivisie-wedstrijden.

St. Mirren uit Schotland herbergt geen namen die bij het grote publiek bekend zijn, maar de club speelde dan wel weer tegen een Nederlands team. In 1983 kwam St. Mirren uit tegen het Feyenoord van Johan Cruijff in de eerste ronde van de UEFA Cup. Zonder te scoren werden de Schotten uitgeschakeld. Het heenduel aan Love Street werd beslist door een treffer van Ruud Gullit (0-1), in de eigen Kuip maakte Feyenoord het af via een 2-0 overwinning. Wim van Til en Andrey Zhelyazkov scoorden toen.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.