Go Ahead speelt donderdag tegen het Go Ahead van Noorwegen

Reacties

Er is één speler die ooit voor Go Ahead Eagles én SK Brann speelde en dat is Ludcinio Marengo. De oud-voetballer komt op de clubwebsite van de Eredivisionist aan het woord richting de returnwedstrijd in het voorportaal van de Conference League.

Go Ahead speelt donderdag tegen het Go Ahead van Noorwegen
© Pro Shots
SK Brann
SK Brann
2 - 1
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles

Marengo werd in het tweede deel van het seizoen 2016/17 gehuurd door Go Ahead, daarna maakte hij de overstap naar Noorwegen. De aanvaller kent beide teams dus goed en denkt dat Go Ahead en Brann vergelijkbaar zijn met elkaar.

'Ik heb een erg fijne tijd gehad bij SK Brann', kijkt Marengo terug op zijn carrière in het buitenland. 'Het is een heel mooie volksclub met fanatieke supporters. Als speler voelde je dat het voetbal enorm leefde in de stad. Als je door die stad loopt, vooral rond wedstrijddagen, zie je zoveel mensen die allemaal fan zijn van de club. Iedereen heeft sjaaltjes en shirtjes van Brann, erg vergelijkbaar met supporters van Go Ahead.'

Onze terugblik op het heenduel

Het vorige duel in de tweede voorronde van de Conference League draaide uit op een doelpuntloos gelijkspel. 'Ik denk dat ze erg aan elkaar gewaagd zijn', vindt Marengo dan ook. 'De top van de Noorse competitie kan je wel vergelijken met het huidige niveau van Go Ahead, schat ik zo in. Het verschil met het Noorse voetbal is dat zij meer diepgang zoeken en fysieker zijn in hun spel.'

Go Ahead staat donderdag om 19.00 uur tegenover Brann voor een plek in de derde voorronde. Mocht de formatie uit Deventer succesvol zijn, wordt er in de volgende ronde gespeeld tegen Valur Reykjavík of St. Mirren.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.